3D Animasyon Film

VFX & ANIMATION

Birçok kişinin kafası, “Animasyon Stüdyosu” kelimelerinin önüne “3D” kelimesi etiketlendiğinde karışıyor.
Animasyon, birkaç on yıldan uzun bir süredir bizimle beraber olmasına rağmen, animasyon kavramı hâlâ insanlar için oldukça büyülü görünüyor. Çizimlerin ekranda nasıl canlanmasını sağlıyorsunuz? ’, Genellikle en sık sordukları şeydir. 3D animasyon teknolojisinin icadıyla, animasyon kavramı daha da puslu ve mistik hale geliyor. İnsanlar 3D animasyona “çizim” olarak atıfta bulunmakta ve 3D animasyonun arkasında devam eden süreç hakkında hiçbir şey bilmemektedirler.
Bir 3D animasyon stüdyosunun sahibi olarak, 3D animasyon üretiminin ardında ne olduğu konusunda müşterilerimizi eğitmenin çok önemli olduğunu hissediyorum. Bilgi, yalnızca hizmetin daha iyi takdir edilmesine yardımcı olmayacak, aynı zamanda işbirliği sürecini kolaylaştırmaya ve beklentilerini yönetmeye yardımcı olacaktır. Bu önemlidir, çünkü müşterilerimizin istedikleri şeyi elde etmelerine yardımcı olur ve onlarla etkili bir şekilde iletişim kurmamızı sağlar.
Bu amaçla, bir 3D animasyon üretim sürecini ortaya çıkarmayı ve bir 3D animasyon stüdyosunun kapalı kapılar ardında neler olduğunu ortaya çıkarmayı umduğum bu yazıyı yazdım.
Türkiye’deki animasyon sektöründe önemli bir oyuncu olan Blurlight, yayın ve pazarlama amaçları için orijinal televizyon içeriği ve üst düzey animasyon üretmek için dünya çapında üretici, distribütör, yayıncı ve ortaklarla yakın bir şekilde çalışmaya odaklanan bir animasyon prodüksiyon şirketidir.
2010 yılında kurulan Blurlight, animasyonlu çizgi filmden, özel efektlere, televizyon reklamlarına, belgeseller ve mimari görselleştirme çalışmalarına kadar birçok projeyi hazırlamıştır.
Blurlight esas olarak servis yayın ve lisans ile birlikte uluslararası pazara ihracat için kendi orijinal animasyonlu içeriklerini yaratıyor.

Peki 3D Animasyon Nedir?
Bu sorunun görünüşte sadeliği ile aldanmayın.
Aslında bu yazıyı yazmamayı oldukça çekici buldum çünkü yazmak zor bir konu. İstediğiniz kadar veya istediğiniz kadar karmaşık bir şekilde yanıtlanabilir. Mesele şu ki, müşterilere sürecin ne kadar karmaşık olduğunu bilmelerine izin vermeliyim, ama kafalarının karışıp gitmesine izin vermemeliyim. Bunu söyleyerek, bu soruyu mümkün olan en basit ama karmaşık olmayan şekilde cevaplamak için elimden geleni yapacağım.
Özetle, bilgisayar 3D animasyon, üç boyutlu bir dijital ortamda hareketli resimler oluşturma çalışmasını ifade eder. Nesnelerin (3D modellerin) 3D yazılımı içerisindeki dikkatli manipülasyonu sayesinde, nesneleri nasıl manipüle ettiğimize bağlı olarak hareket illüzyonu (canlandırma) verecek olan resim sekanslarını ihraç edebiliriz.
Animasyonda olan şey, hareketin, gözlerin gerçek hareketin gerçekleştiğine inanırken, hareketin algılanan algılayışının sadece çok hızlı geçen ardışık görüntülerden kaynaklandığına inanmasıdır.
Bu teori, 3D, 2D veya stop motion animasyonu için doğal olarak var.
Geleneksel 2D animasyonda, resimler elle çizilmiş ve her biri bir öncekinden ince değişiklikler gösteriyor. Sırayla oynatıldığında, hareket yanılsaması yaratır. Stop motion animasyonunda, gerçek hayat modelleri hafifçe hareket ettirilir ve filme alınır. Yine, resimler oynatıldığında hareket yanılsaması yaratacaktır. 3D animasyonda, her şey bilgisayar içinde yapılır ve bilgisayardan dışa aktarılır.
3B animasyon oluşturma süreci sıralı olarak üç aşamaya ayrılabilir: modelleme – bir sahnede, düzende ve animasyonda 3B nesnelerin oluşturulma sürecini açıklayan – nesnelerin bir sahnede nasıl konumlandırıldığı ve canlandırılacağını açıklayan ve görüntülenen – tamamlanmış bilgisayar grafikleri son çıktı. Yukarıdaki aşamaların ve diğer birkaç alt fazın kombinasyonu sayesinde, bu bir 3D animasyon üretim sürecini tamamlar.
Piyasada, ucuz alt uçlardan profesyonel üst düzey sürümlere kadar, 3D animasyon oluşturmak için birçok yazılım bulunmaktadır. Bir 3D yazılımının nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, Blender adında ücretsiz bir dosya indirebilirsiniz. Sadece Google ve resmi web sitesini bulabileceksiniz.
2B Cel animasyonu, bir sahnenin birçok resmini çeşitli hareket fazlarında göstermek ve hareket veya canlandırma yanılsamasını yaratmak için dijital olarak hızla çevrilmesini içerir.
3D bilgisayar animasyonu, daha fazla adımı içerdiği için 2D canlandırmaya kıyasla daha pahalı ve zaman alıcı bir işlemdir.

Stop motion animasyonu, acı verici bir süreçtir ve modellerin biraz daha ince ayarlanmasını içerir!
2B ve 3B arasındaki fark nedir?
Bu belli değil mi? Errr… pek de değil… nedenini öğrenmek için okumaya devam edin.
Kavramanız gereken ilk kavram, 3 boyutlu ve 2 boyutlu 2 boyutlu demektir. Şimdi, açık olanı belirttiğimi düşünmeden önce, animasyondaki 3D ve 2D’nin, animasyonun oluşturulduğu boyuta başvurduğunu söyleyeyim. Ahhhh. Arsa kalınlaşıyor mu?
2D animasyon için, her şey 2 boyutlu bir platformda gerçekleşir. Resimler düz, derinliksiz ve sadece tek bir bakış açısı sunuyor. Nesneler ve karakterler genellikle ince olmadan çizilir Gerçek hayatta gördüğümüz yumuşak gölgeler ve renkler birkaç değişik gölgeye sahiptir. 3D animasyonda, her şey 3 boyutlu bir platformda gerçekleşir. Resimler gerçek hayattaki gibi derinlikli ve çok sayıda pespektife sahip ve içindeki nesneler ve karakterler üzerinde yumuşak ince gölgeler var.
2D’de, karakterler çizgi filmsiz ve unrealisitc görünmektedir. 3D olarak, karakterler aynı zamanda karikatür ama gerçekçi görünebilir.
Bunu düşünmenin bir başka yolu, bir resim ve bir heykel açısından düşünmektir. 2D bir resim ve 3D bir heykel. 3D, “derinlik perspektifi” ni tanıtıyor, dolayısıyla sadece bir dikdörtgeni (2D) değil, bir CUBE (3D) görüyoruz. Bir bardak su fotoğrafı (2D) ile suya (3D) ulaşmak ve gerçekte su toplayabilmek arasındaki farkı da düşünmek isteyebilirsiniz.
Bugs Bunny, Aladdin, Lion King (2D) gibi bir karikatürü “Toy Story 1,2 & 3, Finding Nemo” ve “Incredibles” (3D) ile karşılaştırarak antrenmana başlayabilirsiniz. Bu harika karikatürlerden hiç izlemediyseniz, hemen bir tane almalısınız!
Tipik olarak 2D, “çizim” veya düz bir yüzey (eskiz defteri, vb.) Veya dikey ve yatay düzlemlerde hareketi içerir. 3D, “modelleme” yi, yani 3 boyutlu olarak bir bilgisayar yazılımı kullanarak, geniş bir sanal ortamda yer alan, ışıklar, yansımalar, diğer nesneler, gölgeler vb.
3D Animasyon 2D Animasyon Bir Yavru mu?
Birçok insan, 3D animasyonun 2D animasyondan bir ilerleme olarak ortaya çıktığı fikrine sahiptir. Tamamen doğru olmasa da, bu kesinlikle tüm gerçek değil.
Bir çeşit bağlantı yapmak zorunda kalırsak, 3D animasyonun geleneksel el yapımı 2d animasyonuna göre durma hareket animasyonunda köklerinin daha fazla olduğunu söyleyebilirim. 1963 tarihli Jason ve Argonauts filmlerinde durdurulan sinema filmleri çok iyi kullanılmıştı, ancak 19. yüzyılın sonlarında filmin ilk günlerinden beri etrafta dolaşıyorlardı. Ama tekniği gerçekten hayata geçiren Ray Harryhausen’dı.
Ayrıca, 1933’te üretilen orijinal King Kong filminin de durma hareket tekniklerini yoğun olarak kullandığını bilmek isteyebilirsiniz.
3D animasyonu karşılaştırmak ve hareketi durdurmak, benzerliklerin nerede olduğunu görebiliriz.
Durma hareketi için, bir modelin çekilmesi ve bir kerede bir çerçevenin çekilmesini içerir. Modele hafif değişiklikler yapıldı ve tekrar filme alındı. Bu hareketi simüle etmek. Çerçeve sonra çerçeve oluşturma ve saniyede 12 ile 70 kare arasında oynatma, model hareket ediyor gibi görünüyor. Bu çok özenli bir süreçtir ve parkta hiç bir yürüyüş yapılmaz!
3D animasyon benzer bir yöntem kullanır ancak bilgisayarları kullanarak oluşturulur. Her şey bilgisayar içinde kontrol edilir ve talimatlar girildikten sonra bilgisayar tarafından çıkış otomatikleştirilir. Hareket animasyonunu durdurmak için fiziksel olarak daha az sıkıcıdır, ancak temeller doğaya benzer.
Her iki animasyon yönteminin aydınlatma, tekstüre ve kamera yönleri bile, gerçekte gerçekleşen ve diğeri bilgisayarda gerçekleşmesi haricinde, aynı temelleri paylaşır.
Bir durma sanatçısının 3D animasyona geçiş yapması ve bunun tersine, bir 2D sanatçısının aksine çok daha kolay ve hızlı olacağını düşünüyorum. Ve şunu söyleyerek, bu bölümün 3D animasyonun 2D animasyondan daha çok durma hareketi animasyonu gibi daha çok koktuğunu tekrar söyleyeceğim.
3D Animasyon Süreci
3D animasyon için muhtemelen düşündüğünüzden daha fazla adım var!
3D animasyonlu bir boru hattının süreci karmaşıktır ve diğer herhangi bir animasyon biçiminden çok daha karmaşık olabilir.
Hangi projeye ve hangi 3D animasyon stüdyosuna dahil olduğuna bağlı olarak, adım sayısı değişebilir.
Bu mercekte, bir 3D animasyon projesinin üretilmesinde yer alan en yaygın 11 adımı tanımladım ve gösterdim.
Bunlar:
1. Kavram ve Hikaye Panoları
2. 3D Modelleme
3. tekstüre
4. Arma
5. Animasyon
6. Aydınlatma
7. kamera ayarı
8. Rendering
9. Kompozisyon ve Özel VFX
10. Müzik ve Foley
11. Düzenleme ve Final Çıkışı
1. Adım | Konsept ve Hikaye Panoları
Mighty Pups için bir storyboard – Blurlight tarafından bir çizgi dizi!
3B üretim hattında yer alan ilk adım, fikirlerin kavramsallaştırılması ve bu fikirlerin görsel forma dönüştürülmesini sağlayan hikaye tahtalarının oluşturulmasıdır.
Bir storyboard, dijital hikayenizi iki boyutta gösteren bir dizi çizimlerdir. İlk boyut, zaman: ilk, sonraki ve son olan şey. İkincisi etkileşim: Seslendirme (hikayeniz) görüntüler ile nasıl etkileşiyor, görsel geçişler ve efektler görüntüleri birbirine bağlamaya nasıl yardımcı oluyor, ses müzikal müziği ile nasıl etkileşime giriyor? Herhangi bir öğe diğeriyle etkileşime girebilir ve film şeridi, izleyicilere vermeyi düşündüğünüz etkiyi planlayan yerdir.
2. Adım | 3D modelleme
3D Modelleme çizim değil!
Hikaye panoları müşteri tarafından tamamlandıktan ve onaylandıktan sonra, sahne, çevre ve karakter oluşturma görevi başlar. Uygun terim “modelleme” olarak adlandırılır.
Modelleme, bir şekil alma ve tamamlanmış bir 3B kafes halinde kalıplama işlemidir. Bir 3B model yaratmanın en tipik yolu basit bir nesneyi ilkel olarak adlandırmak ve rafine ve detaylı bir şekle dönüştürmek ya da “büyütmek”. Primitifler, tek bir noktadan (köşe olarak adlandırılır), iki boyutlu bir çizgiden (bir kenar), bir eğriden (bir spline), üç boyutlu nesnelere (yüzler veya çokgenler) kadar her şey olabilir. Seçtiğiniz 3B yazılımın belirli özelliklerini kullanarak, bu ilkellerin her biri bir nesneyi üretmek için manipüle edilebilir. 3B’de bir model oluşturduğunuzda, genellikle modelinizi oluşturmak için bir yöntem öğrenirsiniz ve yeni modeller oluşturmanız gerektiğinde tekrar tekrar dönersiniz. 3B model oluşturmak için kullanabileceğiniz üç temel yöntem vardır ve 3D sanatçılar her tekniği kullanarak bir modelin nasıl oluşturulacağını anlamalıdır.
3. Adım | Tekstüre
3D modellere kıyafet verme sanatı.

Bir 3B model oluşturulduğunda, renk, desen ve doku eklemek için üzerine 2D görüntüler yerleştirilebilir. Buna haritalama denir ve genellikle bir modelin renginin bütünü bundan gelir. Bu haritalar Photoshop gibi programlarda oluşturulabilir ve dokuların yanılsamaları, sanki kendiniz boyamış gibi, modellere kolayca fırçalanabilir; Bazı animatörler, yaratmaya çalıştıkları dokuların gerçek fotoğraflarını bile kullanırlar, basitçe tekrarlanabilirler ve tekrar tekrar dikişsiz desenler yapmak için değiştirilmişlerdir. Bu saçların birçok yanılsaması yaratılır; bireysel iplikçikleri modellemek yerine, bir grup tek tek ipliklerle kaplanmış ve üzerine boyanan detaylar oluşturulmadan önce gruplanmış saç telleri modellenmiştir.
4. Adım | Arma ve İnceltme
Hareket etmeden önce o iskeletleri bir 3D karaktere sokmalıyız!
Yürümek ve konuşmak için bir karakter oluşturmak, karakter animasyonu sürecinin başlayabilmesinden önceki son aşamadır. Bu aşamaya “arma ve ciltleme” denir ve karakterin hareketini hayata geçirmek için hareket eden temel sistemdir.
Arma, animasyon için tasarlanan karakter için kontrol edilebilir bir iskelet kurma işlemidir. Konuya bağlı olarak, her teçhizat benzersizdir ve bu yüzden ilgili kontroller kümesidir.
Kaplama, 3 boyutlu modelin teçhizatın kontrolleri tarafından manipüle edilebilmesi için 3D modelin (deri) sabit iskelete bağlanması işlemidir.
Adım 5 | Animasyon
Artık animasyonun her zaman 3D animasyonda ilk gelmediğini biliyorsunuz ha?
Animasyon, 3 boyutlu bir nesneyi alma ve onu hareket ettirme işlemidir. Animasyon, birkaç farklı lezzet içinde gelir. Animatörün, animatörün nesneleri, eski elle çizilmiş karikatürlere benzer şekilde, kare kare temelinde manipüle ettiği animasyon animasyonu vardır. Animasyonun diğer yöntemleri arasında, nesneleri spline’lara yerleştirmek ve bunları eğrinin yolunu takip etmek veya hareket yakalama verilerini almak ve onu bir karakter teçhizatına uygulamaktır. Animasyon yapmanın başka bir yolu da, 3B uygulamanızın yerleşik nesnelerin düşmesini gerektirdiği gibi, yerleşik fizik motorlarını kullanmaktır.
6. Adım | Aydınlatma
3D dünyada aydınlatma, gerçek hayatta olduğu kadar önemlidir.
Aydınlatma, (doku, kamera açısı vb. Ile birlikte) bir sahnenin canlanma potansiyeline sahip olduğu yerdir. Yanlış kullanıldığında, ışık bir sahneyi yıkayabilir, nesnelerin sert veya düz görünmesini sağlayabilir ve tüm zor işleri yok edebilir. Ancak ustaca uygulanmış, aydınlatma, ikna edici bir sahneyi ikna edebilir veya gerçekçilik amaçsa, gerçek yaşamdan neredeyse ayırt edilemez bir sahne yaratır (materyaller ve geometri ile birlikte).
3D olarak, ışıklar gerçek dünyada olduğu gibi mevcut değildir. Işıklar 3B, aydınlatmanın gerçek hayatta nasıl çalıştığını simüle etmek için tasarlanan nesnelerdir, ancak daha sonra elde ettiğiniz sonuçları elde etmek için yalnızca ışıklara değil, malzemelere de bir dizi ayar uygulamanız gerekir.
Adım 7 | Kamera Açıları ve Teknikleri
İyi kamera açıları ve teknikleri, iyi sinematografi ve kötü olanlar arasındaki farkı yaratır.
Kamera harika bir araçtır. 3B’de, gerçek dünyadan farklı olarak, fiziksel sınırlamalar mevcut değildir. Kameranın sizi bir insan vücudunun kan damarlarının içinde bir yolculuğa çıkardığı veya sahnelerinizde gökyüzüne doğru gözüktüğü bir sahne yaratabilirsiniz; bu, imkansız perspektifler oluşturmak, yakınlaştırmak ve kaydırmak için kullanılabilir. ve çok daha fazlası. Bu makalenin kapsamı, size kameralar hakkında her şeyi anlatmak içindir, ancak başlamanıza yardımcı olacak bazı temel bilgiler aşağıda verilmiştir.
İlk olarak, 3D kameralar ve gerçek hayat kameraları arasındaki bazı farklılıklara bakmak faydalı olacaktır. 3D olarak, gerçek yaşamın aksine, bir merceğe, odaklama kontrollerine, filme, diyaframa vb. Ihtiyaç yoktur. Tüm bu fonksiyonlar yazılım aracılığıyla kontrol edilir. İşlerin benzer olduğu yerlerde kamera nasıl kullanılır. 3D olarak, bir veya daha fazla kamera oluşturabilir, 3D uzayda istedikleri gibi konumlandırabilir ve odak uzunluğunu, alan derinliğini vb. Taklit etmek için ayarları kullanabilirsiniz. Bir 3D kamerayı hareket ettirmek için diğer seçenekler, kamyon dahil, film yapımına benzer , dolly, hareket bulanıklığı, yörünge ve tava.
Ayrıca, yazılım kameralarında boyut veya ağırlık kısıtlaması yoktur. Bir kamerayı herhangi bir yere ve hatta en küçük nesnelerin içine taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda kameraları canlandırabilir, böylece alan derinliğini değiştirirken bir sahneyi yakınlaştırma gibi birçok işlemin aynı anda gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz. 3B’de bir kamera oluşturduktan sonra, bir görünüm seçebilir ve bu görünümde görüntüyü kameraya yansıtabilirsiniz; bu, sahneyi kameranın perspektifinden göreceğiniz anlamına gelir.
Adım 8 | Rendering
Bu, grafiklerin “yapıldığı” ve dışa aktarıldığı yer … ama henüz bitmedi!
Bir görüntünün oluşturulması tipik olarak 3B üretim hattındaki son adımdır (ancak genel üretim hattındaki son adım değil) ve belki de en önemli kısımdır. Model oluşturmaya ve onları canlandırmaya daha fazla odaklanan yeni başlayanlar tarafından gözden kaçan ya da gözden kaçırılan bir adımdır. Kameranın yerleştirilmesine dikkat, ruh halini ve gölgeleri, yansımaları ve şeffaflığı etkileyebilecek ışıklandırma seçenekleri ve akışkanlar veya gazlar gibi özel efektlerin kullanımı dahil olmak üzere, bir sahnenin iyi bir son halini oluşturmanın birçok yönü vardır.
Adım 9 | Kompozisyon ve Özel FX
Sunucular, özel efektleri düzenlemek, telafi etmek ve eklemek için birleştirme programlarına aktarılır.
Bu, nihai işlemcilerin düzenleme, telafi etme ve özel efektler eklemek için birleştirme programlarına getirildiği yerdir.
Kompozisyon, muhtemelen normalde özel efektler olarak düşünülen şeylerden, her şeyin patladığı, buharlaştığı, morf gibi şeylere kadar her şeyi içerir. Ayrıca, sahne uzantılarını (post prodüksiyonda sahne sahnesini dijital olarak büyütme), çevreyi yaratmayı (binalardan tamamlanacak herhangi bir şey) içerir Mavi / yeşil ekran değiştirme (mavi veya yeşil ekranın ön yüzünde çekim ve arkaplanda dijital olarak oluşturulan çekimler veya başka bir yerde çekilen görüntülerle arka planın değiştirilmesi). Temel olarak, canlı çekimler alma ve bilgisayar tarafından oluşturulan çekimlerle harmanlama sanatı, kompozisyon olarak kabul edilir.
Adım 10 | Müzik ve Foley
Müzik ve foley (ses efektleri), animasyona ekstra derinlik ve ses keyfi sağlamak için eklenmiştir.
Bir müzik bestecisi, müziğin ruh halini ayarlamak için müzik müzikleri oluşturacak ve müziğe eşlik edecektir.
Bir foleyci sanatçı, film, televizyon ve radyo prodüksiyonları için ses efektlerini yeniden canlandırır. Birçok farklı ayakkabı çeşidi ve çok sayıda sahne kullanarak – otomobil çamurlukları, tabaklar, gözlükler, sandalyeler ve yolun kenarında bulduğum her şey – Foley Artist, orijinal sesi tamamen değiştirebilir veya daha zengin bir parça oluşturmak için mevcut sesleri artırabilir .
Adım 11 | Düzenleme ve Final Çıkışı
İşte bittiği yer burası!
Hepsi bittiği yer burası! Bu, tümleştirilmiş senkronizasyonlar, müzik ve foleylerin her şeyin senkronizasyonda olmasını sağlamak için derlendiği ve düzenlendiği yerdir. Bir kez memnun, derlenmiş ürün yayın standartlarına uygun ve müşteriye teslim birçok formatlardan biri olarak ihraç edilmektedir!
Çalışmak İçin Doğru 3D Animasyon Stüdyosu Seçme
Projeniz için doğru animasyon şirketini seçmek, pazarlama çabalarınızın başarısını ve başarısızlığını belirleyecektir.
Bu cevaplaması çok zor değil mi?
Elbette Blurlight’a geliyorsun!
Bazı şirketler diğer türlerde belirli türlerde ve diğer şirketlerde başarılıdır.
Medya düşkünleri ağırlıklı olarak animasyonlu reklamlarda, belgesellerde canlı yayın, medikal görselleştirme, karakter tasarımı ve mimari görselleştirme alanlarında uzmanlaşmıştır. Sadece özel efektler veya mimari görselleştirme işinde uzmanlaşan şirketler var.
Aşağıdaki konuya ilişkin dürüst tavsiyem:
1. Kapsamlı bir portföyü olan veya aklınızdakilere benzer bir şey yapan bir şirket bulun. Birincisi tecrübeli bir şirket sağlıyor ve ikincisi size daha önce benzer bir şey yaptıklarına ve muhtemelen size aynı şeyi sunabileceklerine dair güven veriyor.
2. Şirketin serbest çalışanlardan daha fazla şirket içi personel çalıştırdığından emin olun. Birçok serbest çalışan güvenilmezdir ve gidiş zorlaşınca ortadan kaybolabilir. Nihayetinde şirket onların davranışlarından sorumludur, ancak zamanınızı boşa harcayacak ve belki de sunum veya pazarlama kampanyanızla etkilemek için iyi bir fırsat kaçırmış olursunuz. Sonuç olarak proje için nihayetinde ödeme yapmak zorunda kalmasanız bile kaybetmeye hazırsınız.
3. İş teslim prensiplerinin detaylarını isteyin. Şirketin iletişim hattının nasıl olduğunu anlayın. Diğer müşterileri ile görüşün onlardan firma ile ilgili bilgi alın.
4. E-postalara ve telefon aramalarına hızlı yanıt veren bir şirket bulun. Şirket, postaları ve çağrıları iade etmek için uzun zaman alıyorsa, yanıt vermek için fazla meşgul olmadıkları, yanıt vermekten rahatsız olmadıkları veya yanıt veremeyecek kadar dağınık olmadıklarından. Her iki durumda da bir sonraki satıcıya bakmalı ve aramalısınız.
5. Şirketinizin özgeçmişi hakkında bilgi verdikten ve neyi başarmak istediğinizden sonra, şirketin ne kadar hızlı ve proaktif bir çözüm önerisi ve fiyat teklifi ile geri geldiğini görün. Teklifin mantıklı olup olmadığını ve şirketin listelenen hizmetlerin her birini hesaba katabileceğini görün.
6. Teklifler için etrafta dolaşmayı tavsiye etmeyeceğim, çünkü her dürüstlük firması personel gücüne, itibarına, portfolyolarına, freelancer veya perm personeline, iş standartlarına, vb. Göre farklı ücret alabilir. Çok fazla değişken ve Farklı markalardaki otomobillerin fiyatlarını karşılaştırmak gibi. Bu konuda adil olmayacak. Bütçeniz dahilinde ihtiyaç duyduğunuz şeyi sunabilecek şirket hangisi ise onu bulmaya odaklanın.
8. Son olarak, her zaman rahat hissettiğiniz bir şirketle çalışın. Şirket hakkında iyi hissetmiyorsanız, oradaki insanlar ile kimyanız yok demektir ve iş ilişkisinden zevk alamamanız mümkün. Bu son ürünü etkileyecektir.
Durum çalışmaları
Pazarlama ve reklamcılıkta bilgisayar animasyonu kullanımı bir iletişim aracı olarak güçlüdür. Birçok şirket, sıkıcı PowerPoint slaytlarından ve sadece canlı oyuncuları kullanan sıradan TV reklamlarından çok daha etkili ve güçlü olduğunu keşfediyor. Diğer görsel araçların bazı özelliklerini paylaşırken, başka hiçbir pazarlama ortamının eşit olamayacağı benzersiz özelliklere sahiptir.
Diğer bazı şirketlerin bunu nasıl gerçekleştirdiğine dair bazı örnek olay incelemeleri yaparak, şirketinizin bu harika pazarlama aracının yeteneklerini nasıl kullanabileceğine bir göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.